Październik to kolejny miesiąc, w którym będąc częścią programu #LaboratoriaPrzyszłości mogliśmy korzystać z nowoczesnego sprzętu, aby w ciekawy i praktyczny sposób przemycać cenną wiedzę do głów naszych uczniów. Dzięki wykorzystaniu sprzętu kuchennego, mogliśmy się udać w kulinarną podróż po wielu zakątkach świata. Uczniowie wielokrotnie stawali w obliczu zmagań kuchennych, próbując wszelkimi możliwymi sposobami, aby za ich przyczyną powstało arcydzieło kulinarne. Sprzęt kuchenny został wykorzystywany w następujący sposób: Podczas obchodów Europejskiego Dania Języków Obcych uczniowie przez klasy: IVa i IVb. Korzystali oni z zasobów kuchni i wszystkich dostępnych narzędzi potrzebnych do wykonania dań kuchni niemieckiej. Klasa Vb – pod opieką pani Marioli Ziemianek przygotowywała warzywne tortille, poznając w ten sposób wartości odżywcze używanych produktów oraz sposoby na przygotowanie samodzielnie smacznego posiłku. Klasa VIa – pod opieką pani Marii Kukuczki piekła babeczki i robiła owocowy koktajl. Zajęcia miały na celu nauczenie dzieci korzystania ze sprzętu elektrycznego dostępnego w kuchni, z zachowaniem zasad BHP (blender, mikser, piekarnik). Każda impreza okolicznościowa, która miała miejsce w naszej szkole, każdorazowo nagłaśniana była sprzętem z programu #LaboratoriaPrzyszłości. Akademia z okazji Dnia Edukacji Narodowej, Europejski Dzień Języków Obcych oraz Ślubowanie Klas Pierwszych. Wszystkie te zajęcia zostały przeprowadzone z wykorzystaniem sprzętu zakupionego w ramach programu #LaboratoriaPrzyszłości. #LaboratoriaPrzyszłości #LaboratoriaPrzyszlosci @LaboratoriaPrzyszlosci
red. (E.B)